Agressieve trein

Stop! En nee, dit gaat niet over de stoptrein. Het gaat hier over het achterlijke geweld dat de laatste jaren gewoon lijkt te zijn geworden in het Openbaar Vervoer.

Conducteurs die gewoon hun werk doen vangen klappen, breken botten en worden bespuugd. Door wie? Door tuig zonder fatsoen. Waarom? Geen idee. Wie reist weet dat hij daar voor moet betalen. Dus dat is geen argument. Omdat de trein te laat komt? Ook dat is bij de NS geen uitzondering.

Het NS-personeel is het zat. En terecht. Men roept al op tot acties, die tot op heden publieksvriendelijk zijn. En met dat laatste moeten we blij zijn. Niemand zit te wachten op problemen tijdens zijn/haar reis omdat een of andere eikel zijn handen niet kan thuis houden. Er is simpelweg geen excuus om geweld te gebruiken.

Er duiken soms op internet filmpjes op waar in een conducteur geduwd of zelfs geslagen wordt. Onacceptabel. Net zoals het feit dat je dit filmt en dit stoer op internet zet. Zou het niet stoerder zijn om in te grijpen? Om er iets van te zeggen? In een volle coupé zitten al gauw 30 tot 50 passagiers. Die kunnen toch wel één agressief kereltje aan? Kom op!

Wat me overigens wel is opgevallen is dat het geweld lijkt te zijn toegenomen sinds de komst van de OV-chipkaart. Wellicht interessant om daar eens onderzoek naar te doen?

Advertenties